Névjegy


Rólam

Szebényi Hajnalka vagyok, Kalocsán születtem. Ebben a népművészetéről híres, patinás városban nőttem fel. Édesapám a 200 éves múltú kőfaragó családi vállalkozást vitte tovább, művészember szobrász is volt. Gyűjtötte a régiségeket, jó kapcsolatot ápolt a leghíresebb íróasszonyokkal.

Mikor gimnazista voltam (a 70-es évek közepén), akkor indult a kalocsai porcelánfestő manufaktúra. Két évig hetente mentünk a porcelánfestőbe, így megismerkedtünk a kalocsai motívumokkal és színvilágukkal. Érettségi után felvételt nyertem az Állami Pénzverőben működő ötvösképzésre. Itt ékszerkészítést tanultunk igazán komoly mesterektől. Az iskola elvégzése után a Fővárosi Óra- és Ékszeripari vállalatnál kezdtem dolgozni.

Itt főleg egyedi arany ékszereket készítettünk megrendelésre.Ekkor lett barátom és mesterem: Ludvig Rezső koronakutató és ötvösmester. Miután férjhez mentem és három gyermekem született, sokáig a család töltötte ki az életem. A szakmával megmaradt a kapcsolatom, és ezen időszakban szereztem meg az ékszerbecsüsi képesítést.

A híres kalocsai motívumvilág visszatért az életembe, mikor megvalósítottam tűzzománc ékszereimet. Öröm számomra, hogy a Hagyományok Háza zsűrizte, védjeggyel látta el alkotásaimat. Számomra is kellemes meglepetés, hogy kalocsai és más magyar tájak motívumait idéző ezüst-tűzzománc ékszereim mára már az Amerikai Egyesült Államokba, Kanadába és Japánba is eljutottak.

 

Szebényi Hajnalka ötvös

Nagykovácsi, Száva u. 2.

info@szebenyiekszer.hu

Kedves Olvasó!
Nagy örömmel veszem kérdéseit, észrevételeit.Az alábbi mezők kitöltésével tud nekem innen üzenetet küldeni. Minden levélre válaszolok.
Köszönöm!! Hamarosan jelentkezem a megadott email címen.
Sajnos az üzenetet nem sikerült elküldeni. Kérem, próbálja újra!